Namnlöst dokument  menu


Agility

Agility er en spændende og fartfyldt hundesport, hvor hundene skal tage en række forhindringer korrekt og i den rigtige rækkefølge.

Agility betyder smidig, rask, virksom, hurtig og kvik.

Agility udøves på en bane med opstillede forhindringer. Føreren skal lede hunden gennem banen, der skal gennemføres med så få fejl som muligt, og dernæst så hurtigt som muligt.

Agility er en sportsgren, som kan dyrkes af alle ejere og hunde. Hunden skal dog være minimum 12 måneder, før den starter. Enkelte hunde kan have en kropsbygning eller helbredsproblemer, der gør, at agility er en mindre velegnet aktivitet for dem. Agility-hunden skal være sund og rask, være i en rimelig kondition og må ikke have HD eller ryg problemer.

Der kræves ikke at hunden er specielt lydig før du går i gang med agility, men føreren må have så meget styr på sin hund, at den kan gå løs og komme når man kalder. Det kan derfor godt anbefales at man har trænet noget lydighed før end at man begynder på agility.

Hundens størrelse er generelt ikke nogen hindring for at dyrke agility. F.eks. skal forhindringernes højde tilpasses efter hundens højde. Der er i øvrigt regler for, hvor højt en hund må springe i forhold til dens egen højde. Der findes tre højder, som hundene inddeles/konkurrerer efter ved træning og konkurrencer.

Lidt historie

Agility startede i 1977 i England som pauseunderholdning ved cruft. Udgangspunktet var ridebanespringning for heste, men der blev allerede fra starten indlagt typer af forhindringer, der ikke ses i ridebanespringning. Forhindringerne har kun undergået små justeringer siden hen, bl.a. med hensyn til springhøjder. Agility blev med det samme en stor publikumssucces og fik hurtigt status som egentlig hundeaktivitet med dertil hørende regler mm.

Agility har noget at tilbyde enhver hund og hundeejer. Langt de fleste bearded collier elsker agility.

Agility kan dyrkes i langt de fleste hundeklubber. Klubben kan ikke tilbyde agility, men ved stor efterspørgsel kan vi afholde nogle kurser.

 

Copyright © Bearded Collie Klubben Danmark           Web design: Linda Jönsson