Namnlöst dokument  menu


Lydighed

At træne lydighed med sin Bearded Collie betyder, at samarbejdet mellem hund og dens ejer forbedres, og man får et stærkere bånd mellem dem. Der er mange former for lydighedskurser, der spænder fra hvalpetræning, generel lydighed til konkurrence lydighed på højeste eliteniveau.
For at kunne gå med sin hund løs på ture er det nødvendigt at have en lydig hund, som ikke jager og ikke løber hen  til folk eller hunde uden tilladelse og kommer, når der kaldes. Bearded Collien  er en let trænet hund. En  korrekt trænet Bearded  er lydhør, kvik og reagerer hurtigt på førerens kommando - ligesom en hyrdehund skal gøre. Det er kvaliteter, der bliver belønnet højt i lydighedskonkurrencer. Bearded Collien er en hund, der er meget velegnet til at træne og konkurrere med i lydighed.

Det kræver en masse træning, tålmodighed og målrettet arbejde at få hunden klar til konkurrence. De træningsmetoder, der anvendes i dag, er de såkaldte "positive belønnings metoder." Det vil sige belønning (uden at overdrive med godbidderne) og fremme den positive adfærd, som hunden udviser. Man kan endda vise hunden med f.eks hånden for at få den til at udføre en ønsket adfærd. Det er vigtigt at belønne den rigtige adfærd, så hunden forstår, hvad det er,  du vil have den til at gøre.Og som i al anden træning, er det vigtigt at du er rolig  og fokuseret og aldrig mister tålmodigheden.

Det kræver en masse træning, tålmodighed og målrettet arbejde at få hunden klar til konkurrence. De træningsmetoder, der anvendes i dag, er de såkaldte "positive belønnings metoder." Det vil sige belønning (uden at overdrive med godbidderne) og fremme den positive adfærd, som hunden udviser. Man kan endda vise hunden med f.eks hånden for at få den til at udføre en ønsket adfærd. Det er vigtigt at belønne den rigtige adfærd, så hunden forstår, hvad det er,  du vil have den til at gøre. Og som i al anden træning, er det vigtigt at du er rolig  og fokuseret og aldrig mister tålmodigheden.

Ønsker du at konkurrere i lydighed,er der fire forskellige klasser: Klasse 1, 2, 3 og elite. Du og din hund begynder i klasse 1 og i elite klassen kan din hund opnå championatet.
I årenes løb er to Beardied Collier blevet lydigheds Champions. Adskillige Bearded Collier fra andre lande har konkurreret på nationalt plan og en af ​​dem har vundet de Nordiske mesterskaber og kom på andenpladsen til Verdensmesterskaberne.

Kursus:
Helle Hansen holder lydighed i Skovlunde Bypark.
Helle - 44684068 og mob. 30220045, E-mail helsehansen@hotmail.com

 

Copyright © Bearded Collie Klubben Danmark           Web design: Linda Jönsson