Om udstillinger - Bearded Collie Klubben

Bearded Collie Klubben
Bearded Collie Klubben
Gå til indhold

Om udstillinger

Udstilling
Om udstillinger
Bearded Collie Klubben afholder nogle udstillinger hvert år. Vi bestræber os på at invitere racespecialister som dommere, for de har lang erfarenhed med racen.
Hvis man er interesseret i at begynde at udstille er det en god ide at begynde med at gå til noget ringtræning. Her får man noget at vide om hvad dommeren kigger efter hvordan man skal agere i ringen. Og så hjælper det jo altid at øve sig. Man kan også melde sig til på nogle skuer for at få lidt træning. Det ser måske meget enkelt ud, men det kræver en del træning at vise sin hund korrekt.
Der bliver afholdt internationale udstillinger som arrangeres af Dansk Kennel Klub, og der afholdes nationale udstillinger som arrangeres af Bearded Collie Klubben.

For at deltage i en udstilling skal hunden være stambogsført af Dansk Kennel Klub eller - for udenlandsk ejede hundes vedkommende - af en anden organisation, der er anerkendt af FCI (Fédération Cynologique Internationale), som er det internationale forbund af kennelklubber, DKK er tilknyttet.
Der er inden for Bearded collien, lige som alle andre racer godkendt af FCI, en racestandard. Racestandarden fortæller noget om hvordan en Bearded Collie skal se ud.

Helhedsindtryk

Karakteristiske træk
Hoved
Øjne
Ører
Bid
Bevægelse
Pels
Farver
Størrelse

Alt dette bruger dommeren til at bedømme din hund og premiere efter.
Det at gå på udstilling er ikke nødvendigvis kun for at vinde det er også hyggeligt samvær med andre som har samme interesse som en selv. Og hvis man, uanset hvordan det går, roser hunden og viser den at man er glad for den, vil hunden også synes det er en god oplevelse.
Bearded Collie Klubben
Tilbage til indhold